Новият капитан на Балкан - Радослав Кочев: Атмосферата в отбора е много добра


Новият капитан на Балкан - Радослав Кочев: Атмосферата в отбора е много добра
(сн. lap.bg)
12-10-2016 16:04

Само на 21 години Радослав Кочев вече е капитан на вицешампиона от последните две години в НБЛ – Балкан. Той е родом от Троян, но израства в школата на ботевградчани, където вече няколко години играе и в мъжкия отбор. Тази година, след като отборът бе променен почти изцяло, състезателят получи и най-важната роля в него. На пресконференцията на тима преди началото на новия сезон Кочев заяви, че все още не се приема толкова много като капитан, защото в отбора има много опитни играчи, но се старае да ги слуша и атмосферата в отбора да бъде добра.

 

Ето какво още каза той пред медиите:

 

„Има доста нови момчета, но мисля, че атмосферата в отбора е наистина много добре. Всички в съблекалнята се разбираме и нямаме никакви пререкания един с друг. Мисля, че още не съм този тип капитан, който представляват повечето. В отбора има доста опитни играчи и се старая да ги слушам, а не да давам акъл. Старая се атмосферата да е добре, да слушам по-опитните играчи и треньорите. 

Според мен тази година първенството ще бъде много оспорвано като изключим отборите с по-голям бюджет. Все пак това не означава, че ние ще излизаме с бялото знаме. Ще се борим за победа във всеки един мач. Този сезон всеки един отбор може да победи другия и смятам, ще има доста равностойни мачове, което ще направи и първенството  интересно.

Има конкуренция в първенството, но няма достатъчно играчи затова ние имаме външни състезатели на някои позиции.

 

Факт е, че в първенството не се дава шанс на младите състезатели и се използват повече чужденци. Това е проблем, за който се говори много и няма решения до този момент. Аз лично съм го изпитал и мога от опит да кажа, че много голям проблем на нашия баскетбол е, че в периода между юноши и мъже е много трудно за един състезател да премине летвата. Тук от голямо значение е треньорите да му позволят и да знаят, че на един млад състезател е нужно време, за да покаже това, което може. Това е единственият вариант и ако не се дава поле за изява и време, няма как дасе случи.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, НБЛ - мъже, Радослав Кочев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи