Рилски спортист приключи с Шампионската лига


Рилски спортист приключи с Шампионската лига
(сн.БФБ)
29-09-2016 20:54

Носителят на Купа България Рилски спортист отпадна от новосформирания турнир Шампионска лига още в първия квалификационен кръг на надпреварата. Тимът на Людмил Хаджисотиров отстъпи в реванша като гост на Цмоки Минск с 64-74, след като загуби от този съперник и в първия мач в Самоков и загуби шансовете си да продължи напред.

 

След отпадането от турнира регламентът предвижда българският тим да продължи участие в турнира за Купата на ФИБА Европа. Там попада в група Н, където ще  срещне Бююкчекмедже (Турция) Енисей Красноярск (Русия) и добре познатият Сигал Прищина (Косово).

 

Рилски спортист започна много слабо мача с доста грешки и без кош в първите 4 минути на мача, което позволи на Цмоки да направи серия 8-0. Последва таймаут за българския тим и пълен обрат, след който Рилецо отвърна със серия 12-0, за да обърне нещата в своя полза и да удържи аванс до края на периода. Самоковци започнаха добре и втория период като за първи път поведе с 5, но Цмоки отново затегна защита и поведе след серия 10-0. Българите допуснаха редица грешки в нападение и след доста слаба втора част на почивката изоставаха с 12.

 

Второто полувреме също не започна добре за Рилецо, който нямаше кош от игра в първите 4 минути, а съперникът качи преднина близо до 20. Все пак тимът на Людмил Хаджисотиров подобри играта си и  свали до 3 точки в началото на последната.Последната част обаче започна с две грешки и пропуски под коша, което позволи на домакина отново да покачи преднината си. До края на мача домакините запазиха контрола на терена, въпреки опитите на самоковци да намалят и спечелиха срещата с 10 точки.

 

Йордан Бозов отново бе най-резултатен за Рилски спортист със 17 точки и 6 борби, а 12 отбеляза центърът Ненад Делич, който направи и 6 асистенции.

 

За Цмоки над всички с 19 точки бе американският гард Джъстин Грей.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦМОКИ МИНСК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Шампионска лига, Цмоки Минск
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи