Александър Алексиев с нов клуб в Италия


Александър Алексиев с нов клуб в Италия
29-09-2016 13:06

Александър Алексиев започна сезона в нов клуб. Треньорът, който е в Италия вече пет години, работи с подрастващи в пет възрасти.

 

Алексиев, който беше помощник-треньор на националния отбор за жени до 20 години миналата година, тренира момчета до 8, 10, 13, 16 и 17 години в Узмате баскет. Клубът е в регион Ломбардия съвсем близо до Милано.

 

Александър Алексиев работи вече месец в школата. Той обаче е и в търсене на мъжки отбор. В момента той е в преговори с два и има вариант да премине в някой от тях. За пет години има един сезон с жени и три с мъже, като с мъжете на Перджине има титла и промоция в по-горна дивизия.

 

Ето какво каза той за BGbasket.com: "С течение на времето и трупане на опит най-силен и най-събуден се чуствам с мъже. Според мен след тези три години с мъже мога да кажа ,че добър треньор на мъже е тази, който ги развива индивидуално и като отбор. Има състезатели в родната НБЛ и тук в серия А, които имат много да работят, независимо от имена, заплати, постижения и агенти. Непрекъснато трябва да се търси развитие и да сме гладни за успехи -  треньори, играчи и клубове, дори да си на най-високо ниво."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Алексиев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи