Везенков в основата за важен успех на Барселона (видео)


Везенков в основата за важен успех на Барселона (видео)
29-09-2016 09:36

Барселона се класира на финал в Лига Каталана, а Александър Везенков бе с основен принос за победата. Българинът отбеляза 12 точки, а тимът му победи лесно Ховентуд със 78-52 на турнира, който се провежда в Андора. Тази вечер от 22:00 часа предстои финала на турнира, в който каталунския тим ще търси осмия си пореден трофей в Лига Каталаня. Негов съперник ще бъде Манреса, който победи в другия полуфинал домакина Андора със 77-72.

 

Александър Везенков се включи от пейката и отбеляза 12 точки. Той бе близо 22 минути на терена, за които имаше още 3 борби, 2 асистенции, 2 откраднати и 2 грешки. При стрелбата той бе 4/5 от средно разстояние, 1/1 от тройката и 1/1 от фаула.

 

Двубоят започна оспорвано, но постепенно затегна защитата и направи серия 18-8 след силно включване на Джъстин Доулман. Тимът на Везенков контролираше тотално мача и преди почивката вече водеше с 31-13.  До почивката обаче Ховентуд свали леко изоставането си при 23-36. Нищо не се промени и след подновяване на играта, а след три поредни тройки на Ериксон Барса започна последната част с аванс при 60-34.

 

Маркъс Ериксон бе най-резултатен за Барса с 22 точки. Капитанът Хуан Карлос Наваро, Тайрийс Райс и Петери Копонен не се включиха в мача.

 

За Ховентуд Алберто Абалде бе над всички с 14 точки, а 11 имаше Лука Богданович.

 


 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи