Людмил Хаджисотиров: Голямото желание ни изигра лоша шега


Людмил Хаджисотиров: Голямото желание ни изигра лоша шега
27-09-2016 20:47

Рилски спортист започна със загуба първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Тимът на Людмил Хаджисотиров отстъпи с 58-72 на Цмоки Минск, след по-слабо второ полувреме на мача.  Ето какво каза след срещата наставникът на тима Людмил Хаджисотиров, за който това бе дебют като старши-треньор:

 

„Бяхме много пренавити и за много неща сами се бихме. Направихме грешки от това пренавиване и скованост.  Не играхме нашата игра и това, на което сме способни. Мисля, че нашият отбор е способен на много по-добра игра особено в нападение. Вкарахме 58 точки същевременно и в защита направихме грешки, но въпреки това без последната тройка, те са вкарали 69, а това е силен и класен отбор, който миналата година вкарваше над 90 и 100 точки във ВТБ лига и Еврокъп. Голямото желание в този мач специално ни изигра лоша шега.

 

За другият мач играчите трябва да играят спокойно и да си отворят сърцата и да не се плашат и да не се притесняват. Това е началото на сезона, нов отбор сме. Сглобяваме всичко.  Мачът в четвъртък е шанс да се подобрим и ще отидем да играем за победа и да се борим до последно.

 

Програмата е еднаква за всички отбори. Сега трябва да се опитаме максимално да се възстановим психически и физически. Не трябва да преживяваме толкова нещата, трябва да направим правилните анализи, да фиксираме грешки, които имахме и момчетата да се успокоят и да играят повече баскетбол. Днес имаше прекалено сковаване, което не трябва да го има.

 

За дебют в Шампионска лига е интересно за един треньор. Приемам го като всеки мач. Аз гледам да си свърша работата максимално и трябва да се подготвим за другия мач . Забравяме този мач, вадим си поуките. Сезонът е дълъг и с всеки мач ние трябва да се подобряваме. Този отбор има много по-голям потенциал от това, което показа днес.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Людмил Хаджисотиров, Рилски спортист, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи