Рилски спортист в първа евробитка за новия сезон


Рилски спортист в първа евробитка за новия сезон
(сн. lap.bg)
27-09-2016 09:31

Днес Рилски спортист ще изиграе първия си европейски мач за сезон 2016/2017. Самоковци ще бъдат домакини на беларуския Цмоки Минск от 18.30 часа в мач от първия квалификационен кръг за новосъздадения елитен турнир Шампионска лига.

 

Отборите ще се срещнат в два мача като в четвъртък баскетболистите на старши-треньора Людмил Хаджисотиров и помощника му Галин Стоянов, които ще дебютират в официален мач с тима, ще гостуват на Цмоки. Общият резултат от двата мача ще определи и кой продължава към втория квалификационен кръг, който е и директният път към елитната компания европейски отбори в редовния сезон на ШЛ.

 

Рилецо започна подготовка рано – още в началото на август и записа победи в контролните си мачове срещу Карпош Соколи, Финикс Галац, Академик Бултекс 99 и Балкан. Отборът загуби веднъж от Финикс, както и от друг румънски отбор – Крайова и сръбския Борац Чачак.

 

Самоковският отбор взе четирима нови чужденци през лятото, които имаха време да се адаптират и да станат част от отбора. В него останаха опитните българи Йордан Бозов и Златин Георгиев, а треньорите ще разчитат и на Николай Стоянов и Дарин Иванов във важните моменти.

 

Най-познатите имена в състава в състава на Цмоки са на гарда Джъстин Грей, който завърши сезон 2013/2014 в Рилски спортист, какти и Неманя Милошевич – бившият играч на Ямбол, който също игра в България по-малко от половин сезон. Много опасни са 210-сантиметровият център Джордже Гагич и американският гард Дрю Джойс, който игра много силно в контролите. Белорусите ще разчитат и на опита на Аляксей Лашкевич, който е в отбора от 2010 година, и Лаймонас Киселиус.

 

Късметът събира отборите често по европейските терени. Те бяха в една група в турнира ЕвроЧалъндж през сезон 2013/2014, както и в една група миналия сезон в Купа ФИБА Европа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Цмоки Минск, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи