НБА с амбициозен проект за млади таланти из целия свят


НБА с амбициозен проект за млади таланти из целия свят
(AP photo)
22-09-2016 11:03

 

НБА започва сериозна глобална инициатива за откриване на академии, които да откриват и развиват млади състезатели и да им дават възможности за по-добро образование и да играят професионален баскетбол. Мисията на лигата е доста амбициозна - да се открият най-добрите млади спортисти на планетата, да им се предоставят най-добрите възможни тренировки с фокус на основните неща и образованието и накрая да разширят възможностите за играчи за НБА.


Началото на този проект ще бъде дадено с академии в Африка, Китай, Индия и Австралия. Все още се уточняват точните локации и договорите, след което се очаква и официалното обявяване на проекта.


Програмата ще включва играчи между 14 и 18 години. Те ще бъдат следени из своите региони, след което ще им бъде предлагано да се присъединят към някоя академия.


НБА ще предоставя треньори по баскетбол, физическа и атлетическа подготовка плюс други специалисти. Основният офис на проекта ще бъде в Австралия и играчи ще бъдат канени там, дори да не са част от континента.


Тези академии са естествено продължение на програмата Basketball Without Borders (Баскетбол без граници), която от години организира лагери в различни точки на света. Това лято в нея участва Лъчезар Димитров, а в предишни години е имало и други българи.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи