Тони Дечев: Имаме да свършим много неща, дано времето ни стигне


Тони Дечев: Имаме да свършим много неща, дано времето ни стигне
(сн. lap.bg)
21-09-2016 12:57

 

Старши-треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев бе най-желаният събеседник за журналистите на откритата тренировка на отбора в Правец. Родният първенец най-сетне се събра в пълен състав и започна същинската си подготовка за атаката на баскетболната Шампионска лига, в чийто квалификации "студентите" ще вземат участие в началото на октомври.


“Реално истинската подготовка на нашия отбор започна днес сутринта, когато всички се явиха на тренировка. На първо четене нещата изглеждат добре. Надявам се времето, което имаме да работи в наша полза и да ни стигне, защото сега виждам колко много неща има да се свършат. Надявам се с помощта на момчетата, на които им казах още сутирнта, че трябва да бъдат максимално концентрирани, да обърнем внимание само на тактиката и с общи усилия да успеем за тези 14-15 дни да изградим един боеспособен отбор, който да постигне целта си. Която е да влезем в новия турнир - Шампионската лига на ФИБА и мислим само за това”, бяха първите думи на Дечев преди тренировката в Правец, пише sportal.bg.

 

“Смятам, че името на клуба помага много за селекцията. Лукойл е играл добри мачове в Европа, имал е и успехи, и неуспехи. Когато един играч, без значение българин или чужденец, има качества, той избира мястото, в което може да се изяви най-добре. А това е Европа. И силните първенства. Нашето първенство не е сред най-силните, но възможността за Шампионската лига помага да виждаме тези играчи тук”, бе мнението на треньорът относно селекцията.

“Първенството по принцип е много дълго и се решава през май. Сега целта ни е да спечелим двата си мача и да се класираме. След това ако се случи - ще играем до февруари. Това би било напълно достатъчна мотивация да играят добре и във вътрешното първенство. А мотивацията донякъде е и задължение на треньора. Ако не успея да го направя, явно бъркам някъде”, каза още Дечев.

“Липсата на време е и за двата отбора. Така са решлили организаторите, така са го направили. Не е нормално да играем мачове през ден. Когато видях, че играем първо вкъщи, а после гостуваме реших, че е малко лош късмет. Но след това се замислих, че домакинството в първия мач ни дава леко предимство. А пътуването е еднакво за всички. Така са го реишли, не знам защо, но това са правилата”, бяха думите му по адрес на календара за пресявките в ШЛ.

 

“Смятам, че имаме повече работа да свършим ние самите, отколкото да гледаме другите. Следим ги дотолкова, доколкото сме запознати със съставите на потенциалните ни съперници. Смятам, че словаците имат какво да добавят, докато румънците по-скоро са завършили селекцията”.

“При всички случаи тези три мача, които ще изиграем с Партизан, Мега Лекс и Газиантеп, както и първите два от квалификацията - ще бъдем в този вид. След пет мача ще мога категорично да преценя дали имаме нужда от нов играч и на коя позиция”, допълни наставникът относно оставащите проверки преди сезона.

“Стискаме му палци на Божидар Аврамов, не ни остава нищо друго. Пожелавам му по най-бързия начин да се възстанови, защото тепърва започва да тича, след това да започва да играе баскетбол. Ако успее чисто психологически да се справи с тази тежка травма… Той си е част от нашия отбор. Ето, това е опция, която ми дава тема на размисъл какъв играч ни трябва, за да станем по-добри”, завърши той, коментирайки състоянието на Божидар Аврамов и свободното място за един чужденец в състава.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, Лукойл Академик, Шампионска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи