Три юношески отбора ще играят в турнир в Добрич


Три юношески отбора ще играят в турнир в Добрич
(сн. lap.bg)
19-09-2016 19:59 | asportbg.com

Ръководствата на Ънстопабъл Добрич, Академик Варна и Дунав Русе решиха формациите им за юноши да изиграят три контролни срещи на 22 септември в зала „Добротица“ в Добрич.

 

Първата среща между Академик Варна и Дунав Русе ще започне в 13:00 часа, от 15:00 часа домакините от Ънстопабъл ще играят с Дунав. Последната среща ще започне в 17 часа и ще бъде между Ънстопабъл и Академик Варна. Идеята за турнира била обсъждана още от лятото, а уточняването на дата е било просто формалност.

 

Ето какво сподели Кирил Киров,треньор на домакините от Ънстопабъл: „Радвам се, че ще можем да проведем тези срещи, тъй като е важно да видим как се движим с предсезонната ни подготовка. Мачовете ще ни покажат какво сме постигнали досега и какво още имаме да тренираме. И тримата треньори имаме сходно виждане за нещата, за целите, които искаме да постигнем и резултатите, които гоним в този вид мачове. Радвам се, че започваме една съвместна работа, защото всеки ще види как работят колегите му, всеки може да научи нещо ново и различно. Това важи и за децата. Нека не забравяме, че работата ни в баскетбола не приключва до там да се виждаме само по официалните мачове. Вярвам, че ако работим колективно ще сме по-полезни за българския баскетбол в един по-мащабен поглед.“

 

В контролите ще участват деца родени след 1998 година, а за тази година още не е уточнено как ще бъдат провеждани държавните първенства за тяхната възраст.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи