БФБ с вариант за нов формат на първенствата при подрастващите


БФБ с вариант за нов формат на първенствата при подрастващите
18-09-2016 17:56

 

Първенствата при подрастващите в мъжката част може да претърпят промяна от следващия сезон. БФБ има готов вариант за нов формат на шампионатите, който да даде възможност на отборите да играят повече равностойни срещи.


Идеята е страната да бъде разделена на три региона, като всеки да има по две дивизии. Първата група във всеки регион ще бъде с 6 до 10 отбора, които ще играят на разменено гостуване, а за втората ще се определя според заявките. Трите региона ще са Витоша и Рила (един), Добруджа и Мизия (втори), както и Загоре и Родопи (трети).


Отборите пък ще бъдат разпределени в групите по ранкинг, който се прави от БФБ на база на класиранията за първенствата в съответната възраст в последните три години. Предложението вече е разпратено до клубовете, от които сега се чака отговор.


Заявки ще се приемат до 27 септември. Планира се отборите от А групите за всяка възраст да изиграят между 15 и 20 мача до края на март 2017. БФБ пък ще поема по 50 стотинки на километър за пътуванията на всеки един тим.


Първите два отбора от региона Витоша и Рила ще се класират директно за финалното първенство, докато от другита два региона това ще важи само за победителите. Третия от Витоша и Рила и вторите от другите два региона пък ще са домакини на квалификациите за финалните първенства.


Планът на БФБ е този формат да се направи за три възрасти - момчета (14), кадети (16) и юноши (19). До края на месеца се очаква повече яснота по темата и тогава ще се разбере дали тази идея ще се осъществи.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи