Девойки на Септември 97 ще играят в Дания


Девойки на Септември 97 ще играят в Дания
08-09-2016 11:01

Девойките на Септември 97 и националния състезателки Ана-Мария и Мария-Магдалена Коляндрови, които станаха шампиони на България през миналия сезон решиха да продължат да играят в Дания. Както винаги в живота, неотлъчно една до друга, те вече са част от местния Лемвиг, който се състезава в първа дизивия на местното първенство. През минлия сезон тимът губи н полуфинал от шампиона Вирум. 

 

Ето какво разказаха за BGbasket.com Ани и Меги Коляндрови:

 

-Как се чувствате в Дания и може ли да ни разкажете ни малко повече за града, в който ще играете?

- Чувстваме се много добре в отбора. За да бъдем тук ни помогна много генералният мениджър на клуба, който е българин. Той се казва Калин Върбанов и е тук от 7 години. Хората тук са много гостоприемни и топли. Лемвиг всъщност е едно малко курортно градче с население около 7000 души, което се намира на западния бряг на континенталната част на Дания. Нещото, което ни направи голямо впечатление тук, е, че голяма част от местния бизнес в града помага на клуба.

 

Откакто пристигнахме, всички се държат много добре с нас. Всички знаят много добре английски език и са го възприели като основен език за комуникация в клуба. Като пристигнахме ни настаниха в 4-стаен напълно обзаведен апартамент, който е етаж от къща. Живеем с една от нашите съотборнички - Ерин Макдонол, която е от САЩ и е завършила Харвард.

 

Стандартът на живот тук е много висок. Всичко е подредено, чисто и поддържано. Хората са много позитивни, мили и гостоприемни. Полицията е малко като думата табу, просто защото престъпност почти няма. Другото нещо, което ни направи впечатление, е ,че тук масово се ползват колела и има велоалеи навсякъде, дори и градчетата наоколо са свързани с такива.

 

 

-Какви са условията за трениране?

- Условията за тренировка са перфектни. Клуба използва местния спортен център, където има една тренировъчна зала за баскетбол и централна арена с 1200 места, където играем официалните мачове. Имаме осигурен достъп до чисто нов фитнес център и воден комплекс. Старши-треньор на отбора е Питър Йенсен, който е местен и е част от клуба повече от 20 години. Негов помощник е Ник Периоли, които е от САЩ.

 

 

 

 

За момента се набляга на защитата и индивидуалната техника. Също така имаме и индивидуални фитнес тренировки, които ги води другият помощник треньор Освен Ерин. В отбора имаме още две американки - Сара Дешони и Кеила Бернсен, Ивана Удолиежа от Македония, Река Фейес от Унгария и останалите момичета са от Дания. Досега изиграхме няколко контролни мача, като ходихме до Швеция и Германия и играхме с отбори от най-добрата местна лига. Също така играхме и една контрола с отбор от Исландия. Все още не сме играли с отбори от нашата лига, но до колкото знам 5 от 7 отбора в лигата са от Копенхаген.

 

 

- Кога започва сезонът?

-Сезонът започва октомври месец и също така ще участваме в турнира за Купата на Дания, който е като допълнителен турнир на базата на елиминации в един мач, като има 16 отбора от всичките дивизии в Дания.

 

 

Екипът ни пожелава на добър път на двете български състезателки. 

 

Тук може да прочетете обширен материал, който BGbasket.com направи по-рано за Ани и Меги Коляндрови. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ана-Мария Коляндрова, Мария-Магдалена Коляндрова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи