План ′Как да съживим спорта в България′


План ′Как да съживим спорта в България′
29-08-2016 20:00

След като изборихме многократно какво не ни е наред, крайно време е да започнем да казваме и какво трябва да се направи, за да ни бъде отново „наред“.

 

В статията от преди три дни: Българският спортен крах - причини, поуки и бъдеще, се постарах на обобщя факторите и реалната причина за моментното състояние на спорта в страната.

 

Време е конкретно да погледнем към бъдещето и пристъпим към действия.

 

Идеология:

 

Воден от мотива, с реалистични действия и средства да подпомогнем и променим системата на управление на спорта в България, ще се постарая първо да обобщя и приоритизирам нужните действия и мерки.

 

Независимо дали един бъдещ млад спортист ще завоюва призово класиране от международни състезания (олимпийски, световни, европейски, балкански първенства), републикански шампионат или ще остане на крачка от медалите, ние говорим за спорт за високи спортни постижения. Победата на първия е най-престижна, именно когато максимално много държави и състезатели са се „огледали“ в тези призови места. Шампионът е шампион, защото след него има 2-ри, 3-ти, 6-ти и 21-ви, за които в много случаи миг невнимание и разсеяност им е коствало по-призовото класиране, дори и титлата. Човешкият организъм няма предел, но няма и треньор или методика, които да определят точно от кои подрастващи биха излезнали бъдещите спортни шампиони. Всеки един от тези хора се стреми към върха, стреми се към рекордите и медалите. За да имаме 150 спортисти, покрили олимпийски нормативи, а не както сега 50, трябва да раполагаме с 15 000 такива, които към момента гледат и мечтаят към Токио 2020, юноши и девойки. Имат мотивацията и са готови да изтърпят всички лишения и напълно да се отдадат на каузата си.

 

Тези спортисти ги имаме! Те са мотивирани. Голяма част от тях имат и своите семейства, като упора зад гърба си.

 

Целия коментар четете ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи