Лъвовете от Аркадия приветстваха Георги Младенов


Лъвовете от Аркадия приветстваха Георги Младенов
26-08-2016 14:10 | basket.at

Сега вече е окончателно ясно: Лъвовете от Аркадия Трайскирхен ще бъдат водени през новия сезон от старши треньора Георги Младенов. Българинът заедно с Щефан Грасегер, който бе представен като помощник-треньор, ще сформират треньорското дуо, начело на полуфиналиста от миналия сезон.

54-годишният българин е считан за абсолютна легенда в своята родина и за най-добрия баскетболист за всички времена. Като активен състезател той печели 11 пъти българското първенство и 7 пъти Купата на страната. В международните турнири постига средно над 20 точки на мач, в Сапорта Къп през 1994 година средно по 30.3. Младенов беше част от българския национален отбор за невероятните 20 години и водеше отбора на 4 Европейски първенства. На 41 години той постигаше в квалификации за ЕП средно по 15 точки, преди да окачи кецовете на стената.

Като треньор Младенов също успя да натрупа много опит. Водил е различни отбори в първа лига в България, първоначално като играещ треньор, след това eдинствено като старши треньор. Печелил е една титла на България и една Купа като треньор. Младенов води и мъжките национали и тези за юноши до 18 години. За последно е старши треньор на Римини в италианската Серия Б.

През следващата седмица българинът ще пристигне в Трайскирхен и ще започне тренировки с отбора.

Радваме се да поздравим един много опитен баскетболен специалист. От много време сме в контакт с него, сега най-накрая съвместната ни работа ще се състои. Георги е харизматичен тип, който знае точно какво иска, следва своята линия и притежава манталитет на победител”, заяви председателят на клуба Хелмут Нидерхофер.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи