Спортни емоции в снимки в центъра на София


Спортни емоции в снимки в центъра на София
24-08-2016 20:05

Емоциите от спортните състезания са преплетени в 80 фото кадъра в изложбата "София Фото Спорт", разположена в сърцето на столицата - Моста на влюбените пред НДК. Кадрите ще останат там до края на август.

 

Изложбата е по инициатива на Европейска столица на спорта София 2018. В третото издание от поредицата са представени част от най-колоритните и запомнящи се фотоси на фотографите Илиян Телкеджиев, Любомир Асенов, Радослав Каймаканов, Владимир Стоянов и Пламен Кодров от Агенция LAP.BG и Десислава Кулелиева. Изложените пана обединяват избора на авторите да предизвикат чрез изкуството желание у човека да се чувства по-силен, по-уверен и по-здрав.

 

На Моста на влюбените са уловени много емоции от маратона на София и други атлетически прояви, волейболните изживявания също са уловени от фотографите, тенис звездите, идвали да играят в София също са в изложбат. Столичани и гоститие на града ще видят още Кубрат Пулев, гимнастичките от ансамбъла на България, Кубрат Пулев и много други.

 

„Емоцията е повече от победата”, е мотото на изложбата. - В спорта най-важното е не победата, а емоцията. По тази причина чрез магията на фотографията си припомняме вълнуващи мигове и колоритни фигури, оставили трайна следа в развитието на българската столица. Целта на изложбата е да запознаем повече хора с личности и събития с важно значение с важно значение в историята на спортна София. Представените пана с техните професионални фотоси са част от признанието на поколенията към тези, които не спират да предизвикват себе си и природата чрез спорта”.

 

Кметът на София Йорданка Фъндъкова официално откри изложбата.
„Поздравявам  всички наши спортисти, които се представиха достойно на Олимпиадата в Рио, благодаря на златните момичета, на Мирела Демирева и на Елица Янкова, на всички, които през последните няколко седмици на накараха да се чувстваме горди като българи. Надявам се, че техните успехи ще заразят много наши сънародници по спорта и вярвам, че изложените тук прекрасни фотографии ще са интересни на столичани и ще бъдат повод още наши съграждани да се ориентират към по-активен начин на живот“, каза Фъндъкова.

 

От името на авторите благодарности към София2018 и Столична община отправиха Десислава Кулелиева от в. 24 часа и Илиян Телкеджиев от агенция LAP.BG.

 

„Радвам се, че ми бе предоставена подобна възможност да презентирам отново своето творчество. Това са мои фотоси от столицата, правени през последните 24 години. Надявам се по този начин да запалим младите хора по спорта,“ каза Кулелиева.

 

„За нас е огромна чест творбите ни да са показани тук, на това емблематично за столицата място. От името на нашия колектив, на фотографите на Агенция LAP.BG, изразявам огромна благодарност към организаторите и се надявам тази инициатива да се превърне в добра традиция,“ заяви Илиян Телкеджиев.

 

СНИМКИ разгледайте - ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи