Президентът на сръбската федерация напуска след четири медала за шест години


Президентът на сръбската федерация напуска след четири медала за шест години
Драган Джилас и Саша Джорджевич (starsport.com)
23-08-2016 21:06

 

Президентът на сръбската федерация Драган Джилас е решил да напусне поста си. Той застана на него през 2011 година, а в неговия мандат Сърбия спечели по два медала при мъжете и жените. Мъжкият национален отбор завърши втори на Световното преди две години и на Олимпиадата преди два дни, а пък жените станаха Европейски шампионки миналото лято и трети на игрите в Рио.


Мандатът на 49-годишния Джилас е за още две години и половина, но самият той е решил да напусне и да се избере ново ръководство.


"Мисля, че в тези шест години се представихме добре. Постигнахме големи успехи, федерацията няма финансови проблеми и сме уважавани във ФИБА. Мисля, че е дошло време начело на федерацията да застане нов човек с нова енергия. Мандатът ми е до 2019 година, като баскетболните хора ме избираха два пъти за председател, което е голяма чест за мен. Аз обаче реших, че е време да се откажа и в следващите месеци сръбската федерация да се сдобие с ново ръководство", заяви Джилас в интервю.


Той допълни, че още миналата година федерацията е подписала нови договори с националните селекционери Саша Джорджевич и Марина Малкович и само от тях самите зависи колко още те ще водят представителните отбори на страната.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сърбия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи