Берое запазва крило за още един сезон


Берое запазва крило за още един сезон
22-08-2016 12:58 | beroebasket.com

Ръководството на Берое се договори с още един играч от миналогодишния състав на тима да продължи да носи екипа на старозагорци. В тима за трета поредна година ще играе Тенчо Тенчев, който е и юноша на „зелено-белите“.

 

Тенчев е роден на 12 януари 1993 година, висок е 202 см, тежи 97 кг и може да играе като леко и тежко крило. Кариерата му стартира под ръководството на доайена на старозагорския баскетбол Константин Дончев. В Националната баскетболна лига Тенчев е носил екипа още и на Балкан като изкара там два сезона преди да се присъедини към Берое през 2014 г. Преди да се завърне в България пък бе част от школите на датския Хорсенс ИК и италианския Римини.

 

Тенчев бе част и от младежкия национален отбор до 20 години, състезаващ се в Националната баскетболна лига през сезон 2012/2013. Крилото е и бивш капитан на младежкия национален отбор. Избиран е за MVP на международни надпревари в Швеция и Германия, като на три пъти попада в Топ 5 на турнир на най-добрите скандинавски отбори. Носител е на наградите за “Най-добър борец” от турнир в Турция и “Най-добър реализатор” от надпревара в Италия. Попада в Идеалнaта петица на европейското първенство за кадети до 16 г. в Португалия през 2009 г. Печели и конкурсa по тройки на световното първенство 3×3 в Римини през 2011 г.

 

През миналия сезон Тенчев бе преследван от контузия в сухожилието на стъпалото, заради която пропусна по-голяма част от срещите на тима от третата част на първенството и плейофите. Баскетболистът получи травмата в края на февруари и въпреки положените усилия не успя да се възстанови и да помогне на съотборниците си. Преди това Тенчев имаше сериозен принос за успехите срещу Левски, Черно море и Рилски спортист у дома.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Тенчо Тенчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи