Шоутайм Варна е първият аматьорски шампион на България


Шоутайм Варна е първият аматьорски шампион на България
Шампионите от Шоутайм Варна (сн. Руслана Попсавова)
22-08-2016 12:01

Отборът на Хидростаб Шоутайм от Варна е първият шампион на България по баскетбол за аматьори. Тимът завърши на първо място на националния финален турнир, който се проведе в Габрово с участието на осем отбора от всички региони на страната и бе организиран от Българско Баскетболно Общество. В оспорван финал варненци надиграха софийските шампиони Брикс с резултат 76-70 и така триумфираха с трофея.


Двубоят бе доста равностоен през почти цялото време, като играта вървеше кош за кош. На почивката резултатът бе равен при 31-31, а такъв остана и след 30 минути при 54-54. Решителният момент в двубоя дойде по средата на последната част, когато центърът на Брикс Петрослав Зафиров напусна за 5 лични нарушения. Това подейства мотивиращо на варненци и сякаш наруши ритъма на съперника. Така Шоутайм направи серия от 10-2, с която дръпна с 8 точки три минути преди края. Брикс не се отказаха и свалиха до 3 при оставащи 1.22 с тройка на Сребров, но варненци не позволиха обрат и удържаха победата.


Стрелбата от тройката бе основното оръжие за Шоутайм. Тимът отбеляза 10 от 34 опита, докато Брикс имаше едва 2 от 24, а отделно пропусна и 16 наказателни удара от 34 опита.


Най-резултатен за победителите стана Антон Диков, който вкара седем тройки по пътя си към 29 точки. Александър Иванов се отчете със 17 и 7 борби, а той бе избран и за Най-полезен играч на турнира.


Лидерът на Брикс Ивайло Константинов завърши с 22 точки и 10 борби за тима, а по 13 точки вкараха Теодор Александров и Петрослав Зафиров.


На трето място остана София Лайънс, който надигра Велико Търново в спора за бронза. Петото място разделят Атлетик 95 Куклен и Светкавица Търговище, а седмото Политехника и Перестройка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББО
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи