Мъжете завършиха с победа в Румъния след два часа и половина мач


Мъжете завършиха с победа в Румъния след два часа и половина мач
14-08-2016 21:55

"Трикольорите" ни спечелиха турнира в Клуж Напока

 

Мъжкият национален отбор на България завърши с успех приятелския турнир в Румъния. В последния си мач, който продължи над два часа, отборът ни надигра домакина Румъния с 83-76, след като водеше с лека преднина през целия мач. Така нашите завършват участието си в надпреварата в Клуж Напока с актив от 2 победи и 1 загуба и дори заеха първа позиция, тъй като имат победа срещу отбора на Унгария, който е със същия актив. По-рано днес, Естония, която ни победи вчера, загуби днес драматичнo от унгарците с 53-54. Румънците и естонците останаха с победа и две поражения.

 

След турнира "трикольорите" ни ще продължат подготовка в Ботевград.

 

Двубоят започна оспорвано, а нашите постепенно увеличиха преднина в първата част. Румъния намали пасив за кратко във втория период до 2 точки, на националите ни запазиха преднина. Домакините обърнаха за първи път в края на третата част при 53-52 след слаба защита на България, но тройка на Лилов и два фаула на Асен Великов отново върна предимството на България. Разликата се запази малка, а в средата на последния период румънците отново свалиха пасив до една при 64-65. Три минути преди края нашите отново допуснаха за кратко обрат, но Алекс Симеонов вдигна преднината им. До края Румъния направи още няколко опита да стигне до обрат, но не успя и нашите спечелиха мача.

 

Домакините овладяха 6 борби повече от България - 40 срещу 34, но имаха малко по-слаб процент на стрелба въпреки че и двата отбора изпуснаха доста стрелби и допуснаха доста грешки съответно по 18 и 17. На мача бяха свирени цели 65 фаула.

 

В днешния мач в състава на Любомир Минчев не беше американският център Джейсън Уошбърн. Другият чужденец Дий Бост, който почива вчера, се включи най-силно за българите с дабъл-дабъл от 29 точки, 10 борби и 7 асистенции, а след него бе Александър Везенков, който добави 17 точки и 7 борби.

 

За Румъния най-резултатен с 15 точки бе Влад Молдовяну. Николае Богдан Николеску имаше 13, а 12 отбеляза Александру Олах.

 

Двама баскетболисти на България са лидери по полезност на турнира - Дий Бост с по 25.5 средно на мач и Александър Везенков с по 16.0. Бост е първи и в класацията по асистенции с по 5.5 на среща.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РУМЪНИЯ - БЪЛГАРИЯ

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА В КЛУЖ НАПОКА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В КЛУЖ НАПОКА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Румъния
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи