Юношески национал ще участва в престижен камп на НБА


Юношески национал ще участва в престижен камп на НБА
fiba.com
10-08-2016 15:01

За седма поредна  година българин бе поканен да участва на престижния камп на НБА Basketball Without Borders (превод от англ. език „Баскетбол без граници”) разбра BGbasket.com.

 

Става въпрос за юношата на Левски Лъчезар Димитров, който е сред 45 момчета  , поканени от цяла Европа, които са родени през 1999 година. Преди дни гардът се завърна от Европейско първенство за юноши (18) в Македония, където националите ни завършиха на 12-о място. На него гардът имаше средно по 5.4 точки на мач, 4.2 асистенци и 3.9 борби за 8 мача.

 

Припомняме, че през миналата година за участие беше поканен друг юноша на Левски - Йордан Минчев, но бе възпрепятстван от контузия.

 

Кампът, който се провежда  вече за 15-та година ще се проведе от 7-10 септември. За първи път домакин ще бъде финландската столица Хелзинки.  Все още не  е ясно кои ментори от НБА ще бъдат, както и кои НБА звезди ще вземат участие в него.

 

Лъчезар Димитров е юноша на Левски като миналата година дебютира в мъжкия отбор на тима. С него той участва в НБЛ, Балканска лига, А група и държавното първенството за юноши (18) като стана шампион на последните две места през последния сезон. 

 

Общо за седма поредна година българин получава покана за този камп. Първи бе Павлин Иванов през 2010 година, а след него Деян Карамфилов и Александър Везенков, който обаче също не успя да отиде заради травма. През 2014 година на кампа участва Александър Илиев от Академик София.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лъчезар Димитров, България (18), Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи