Националите се срещнаха с децата от Самоков (видео + снимки)


Националите се срещнаха с децата от Самоков (видео + снимки)
09-08-2016 13:12

Тодор Колев е най-новият блогър на BGbasket.com Той е възпитаник на Националната спортна академия със специалност "Спортен мениджмънт" и бивш юношески национал на България. В кариерата си Тодор е играл баскетбол за отборите на Сити Юнивърсити, Лукойл Академик, Видабаскет, Спартак Плевен, Шампион 2006, а в момента носи екипа на Чавдар Троян в А група. Едновременно с това Колев е мениджър на международния проект "Фенове срещу насилието", женския национален отбор на България, а от това лято вече  работи и за мъжкия национален отбор, който ще играе квалификаци за Евробаскет 2017. 

 

Тази сутрин част от играчите на мъжкия национален отбор на България се срещнаха с децата от школата на Самоков, където отборът ни е на подготовка на 1 август.

 

Асен Великов, Станислав Ваклинов, Александър Везенков и Николай Стоянов, който играе в местния отбор зарадваха истински младите баскетболисти от школата на Рилски спортист с едночасова среща. Те се запознаха с младите надежди на самоковския клуб и разказаха пред тях за своята кариера. Играчите бяха готови и да отговарят на всички въпроси, които децата чакаха да зададат с нетърпение.

 

"Трикольорите" ни разказаха интересни факти от своята кариера и дадоха съвети на децата за това колко е важно да съчетават спортът и училището.

 

 

 

 

„Много е важно училището и това да слушате вашите треньори.”, каза младата ни надежда Александър Везенков„ Много пъти ще ви е трудно да влезете в залата и няма да ви се тренира, но знайте, че тогава трябва да дойдете и да го направите с още по-голямо удоволствие, за да видите, че после ще ви е още по-хубаво.”

 

 

Децата бяха любопитни да разберат кога са започнали да тренират баскетбол националите ни, какво е чувството да играят за националния отбор и кое е най-важното, за да станат добри спортисти. Освен това те искаха да знаят и как мъжете приемат загубите, какви трудности са изпитвали в кариерите си и какви лишения трябва да правят в името на спорта. 

 

 

Националите ни зарадваха децата и с много снимки и автографи, а те от своя страна подариха на всеки по един подарък , който да им напомня за Самоков. Накрая децата си направиха обща снимка с целия национален отбор, който след това излезе за своята тренировка.

 

Пълна фотогалерия от срещата на мъжете с децата от школата на Рилски спортист

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Асен Великов, Александър Везенков, Николай Стоянов, Станислав Ваклинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи