Саша Каун каза край от върха


Саша Каун каза край от върха
26-07-2016 14:02

Руският баскетболист Александър (Саша) Каун – един от най-добрите европейски играчи на позиция център отново реши да сложи край на баскетболната си кариера, след като го обяви и през миналата година. Сега обаче със сигурност по-сладко да го направи от върха, след като стана шампион с Кливланд в първия му и единствен сезон в НБА.

 

Преди това баскетболистът бе 7 години част от  руския гранд ЦСКА Москва. С него той става 5 пъти шампион във ВТБ Лигата през 2010, 2012-2015 и 4 пъти в руската лига 2009-20130. Каун е бронзов медалист с националния отбор на Русия от Олимпиадата в Лодон през 2012 година. Баскетболистът е възпитаник на Университета Канзас (2004-2008), с който става шампион през последната си година.

Ето какво каза той относно отказването си:

 „Непрекъснато имах проблеми с глезена, които ме притесняват от доста време. От година на година започна да става все по-лошо и по-лошо, а най-вече, когато дойдох в НБА. В последствие осъзнах,че не мога да продължавам повече така. Нямаше да бъде щастлив, ако продължавам да играя, няма да бъда и като спря, но мисля, че сега е подходящо време да спря.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Саша Каун
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи