Бразилия загря за Олимпиадата с разгром над Румъния


Бразилия загря за Олимпиадата с разгром над Румъния
CBB
25-07-2016 18:01

Националният отбор на Бразилия записа разгромна победа в първата си проверка преди домакинските Олимпийски игри. Тимът  на Рубен Маняно се справи без никакъв проблем със северните ни съседи то Румъния като ги победи с 90-45 в двубой, игран в Сао Пауло. Двата отбора ще се срещнат отново още веднъж тази вечер, а "Салесао" ще изиграе общо 6 контроли преди надпреварата в Рио.

 

Бразилците започнаха силно и още в първата част позволиха на Румъния да вкара само 6 точки в нея, за да поведат бързо след нея. До почивката те вдигнаха аванса си на 24 и през второто полувреме непрекъснато увеличаваха преднина , за да стигнат лесно до убедителния успех.

 

Леандро Барбоса бе в основата за победата с 22 точки. Витор Бените реализира 17. Нене реализира 11, а Алекс Гарсия добави 10. Единственият състезател с двуцифрен актив на Румъния бе натурализираният американец Малкълм Рей, който отбеляза 14 точки.

 

„Това беше първата ни приятелка среща и за съжаление на нивото на съперника ни , играхме така, както тренирахме.”, каза плеймейкърът на Юта и един от най-важните играчи в състава Нето. „Все още се чувстваме леко неуверени, но вероятно е нормално по време на подготовката. Сигурен съм, че ще се подобрим в следващите срещи преди дебюта ни на Олимпиадата.”

 

Маняно, който изведе Аржентина до злато на Олимпийските игри в Гърция преди 12 години, се надява на добро класиране на Бразилия,  въпреки че самият той призна, че това ще бъде изключително трудно сред толкова добри отбори, които ще се борят за медалите.

 

На Олимпиадата в Рио домакините са в група В заедно с европейския шампион Испания, Литва, Хърватия, Аржентина и Нигерия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Румъния, Бразилия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи