Младежите приключиха 18-и


Младежите приключиха 18-и
24-07-2016 13:21

Националният отбор на България за младежи (20) завърши със загуба Европейското първенство в Дивизия В в Гърция. Тимът на Божидар Гьорев отстъпи на Армения с 61-65 в последния си мач, въпреки че се бореше здраво докрай и имаше шанс за обрат. Така националите ни завършват надпреварата на 18-о място с общо актив от 3 победи и 4 загуби.

 

Двубоят започна оспорвано с няколко смени на водачеството през първите 5 минути. Нашите обаче започнаха да допускат доста грешки и съперникът дръпна с пет точки. В този момент Адриян Секулов наниза две поредни тройки и младежите ни обърната с една точка след първата част. Нашите запазиха аванс през цялата втора част, а Армения успя да обърне минута преди края й, за да излезе с 4 напред на почивката.

 

В началото на третия период България се доближи само до две точки при 44-46, но след няколко грешки и добра серия Армения отново се възползва и дръпна с 8. В края на последната част след силно включване на Алекс Илиев и Секулов нашите намалиха няколко пъти до 4 точки пасив. Минута преди края точния мерник на Секулов от тройката свали и до три пасива при 61-64, след което последва таймаут за съперника. До края нашите получиха един фаул в атака , направиха грешка и не успяха да доведат до обрат.

 

BGbasket.com проследи двубоя на живо с текстов коментар, който може да видите ТУК.

 

Адриян Секулов бе най-резултатен за България с 22 точки , а 10 точки и 8 борби имаше Николай Вангелов.

 

За успеха на съперника над всички с 18 бе Арам Арсланян .


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (20) - АРМЕНИЯ (20)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2016 ЗА МЛАДЕЖИ (20), ДИВИЗИЯ В

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2016 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2016 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи