За пример: Исландия шокира домакина и влезе в дивизия А при младежите


За пример: Исландия шокира домакина и влезе в дивизия А при младежите
(fiba.com)
24-07-2016 11:59

Исландия постигна още един знаменит успех в спортната си история. Викингите показаха на всички как трябва да се играе и изненадващо, но напълно заслужено, класираха младежкия си национален отбор в дивизия А. При това те го направиха след успех със 70-67 над домакина и изявен фаворит Гърция, с което смълчаха трибуните в Халкида.


Това е пореден успех за спорта в малката държава след четвъртфинала на Европейското по футбол преди седмици и участието на Евробаскет 2015 за мъже през миналата година.


Исландия влезе с 2 точки аванс в последната част, а по средата й дръпнаха с 8 след серия от 10-2. Елините се доближиха на само 2 точки в последната минута и имаха и шанс да изравнят. Голямата им звезда Василиос Хараламбопулос обаче пропусна и викингите ликуваха.


Другият отбор, който си осигури място в дивизия А е Черна гора. Тимът наказа Хърватия с 90-74 и така днес на финал среща изненадата от севера.


Определено днес с интерес ще се чака мачът за третото място, който е за промоция. Гърция среща Хърватия, а и двата тима ще хвърлят всичко в него, тъй като поколенията им родени през 1997 година са доста силни и още едно участие в дивизия В ще е провал за тях.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИСЛАНДИЯ (20) - ГЪРЦИЯ (20)

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНА ГОРА (20) - ХЪРВАТИЯ (20) 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2016 ЗА МЛАДЕЖИ (20), ДИВИЗИЯ В

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2016 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2016 ЗА МЛАДЕЖИ (20)

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи