Испания спря лошата серия


Испания спря лошата серия
24-07-2016 09:32

Европейският шампион Испания спря серията от две поредни загуби, които допусна от Литва. Това стана след победа над Венецуела с 80-65 в поредната си проверка за Олимпийските игри в Рио де Жанейро, която се игра в Мадрид. Това бе и общо втори успех за тима на Сержо Скариоло, след като по-рано победи Ангола. Испания и Венецуела ще се срещнат отново в понеделник, но този път в Северозападната част на Испания - Валядолид.

 

Серхио Родригес и Фелипе Рейес дадоха добър ход на Испания като нанизаха 10 точки. Така след първия период домакините водеха с 6 при 18-12. Играта бе по-лека през втората част  и на почивката „Ла Фурия” се оттегли с 9 аванс. Испания продължи да диктува темпото на терена и през второто полувреме, когато силно се включи и лидерът Пау Гасол. Младоците в тима имаха шанс за изява в последната част като първи точки записа Алберто Абалде, а след три тройки на Руди домакините стигнаха до убедителния успех.

 

Фелипе Рейес бе най-резултатен за победата с 18 точки и 8 борби. Пау Гасол отбеляза 14 точки, а Руди Фернандес реализира 12. Уили Ернангомес се включи с 10. Пау Рибас, Алекс Абринес и Хосе Калдерон пропуснаха срещата.

 

За Венецуела над всички с 14 точки бе Нестор Колменарес. Джон Кокс реализира 12,а 11 имаше Грегори Варгас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Испания, Венецуела
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи