Тони Дечев: Участието ни в ШЛ би било много добре за българския баскетбол


Тони Дечев: Участието ни в ШЛ би било много добре за българския баскетбол
22-07-2016 17:01

Вчера беше изтеглен жребият за квалификациите на Шампионска лига, в които ще се включат и два български отбори –Лукойл Академик и Рилски спортист. В първия квалификационен кръг българският шампион ще срещне победителя от двойката Орадя/Приевидза, а след това евентуално ще попадне в група В с отбори като Макаби Ришон, Пънар Кършаяка, както и още от Италия, Украйна и Франция.

 

Ето как старши-треньорът на Лукойл Тони Дечев коментира турнира пред BGbasket.com и евентуалните съперници на неговия тим:

 

„В началото не бях обръщал много внимание на отборите, които ще участват в този турнир. След като ги видях обаче ми се стори,че поне имената им предполагат един много силен и интересен турнир, в който, ако успеем да участваме, би било много добре за нас и въобще за българския баскетбол. Това е нещо ново и ФИБА се опитва да направи нещо на малко по-високо ниво. Отдавна не е имало такъв турнир под егидата на ФИБА. Трябва да използваме максимално шанса си да участваме в този турнир.

 

Относно двойката, от която ще ни се падне съперник, смятам, че фаворит е Орадя. Горе-долу познат отбор за нас, Румъния е близо до нас. Следим първенството, познаваме доста играчи, но и те още не са завършили селекцията си, както и ние нашата. Имат няколко нови познати за нас попълнения. Ще очакваме пълния състав и ще ги следим внимателно.

 

Първо трябва да си свършим и нашата работа, защото и нашия отбор още не е комплектован напълно. Затова смятам, че е рано да се говори още за сравнение между двата отбора.

 

Познаваме Макаби Ришон, групите са много интересни, но ние още не сме влезли първо в тях.  В момента не ги мислим тях, а фокусът ни е  насочен към комплектоването на състава и преодоляването на първия съперник.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шампионска лига, Лукойл Академик, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи