Литва пречупи за втори път Испания тази седмица


Литва пречупи за втори път Испания тази седмица
marca.com
22-07-2016 13:01

Завръщането на Пау Гасол не спаси "Ла Фурия"

 

Европейският шампион Испания претърпя втора загуба от Литва в рамките на една седмица от подготовката си за Олимпиадата в Рио де Жанейро. Тимът на Серджо Скариоло отстъпи на своя съперник, но този път у дома в Малага със 76-78, след като загуби драматично и в първата си проверка на двата тима в Каунас. Суперзвездата на Испания Пау Гасол дебютира в този мач, след като бе ангажирам преди това с преминаването си в Спърс.

 

Испания започна много силна двубоя със серия 20-4 и здрава защита. Оттам нататък всичко се преобърна и Литва взе нещата в свои ръце. Кузминскас и Калниeтис дадоха ход на серия от 11-3 и се доближиха до съпeрника, за да излязат в почивка при равенство. Гостите започнаха второто полувреме със серия 7-0 и обърнаха в резултата. Оспорвана се запази последната част с няколко смени на водачеството. Две минути  преди края Испания изравни при 69-69 след тройка на Люл. Валанчунас успя да върне предимството на своя тим и направиха серия 5-0 с Кузминскас. Испания имаше последна атака, в която обаче оставаха две секунди и не успя да доведе срещата до обрат.

 

Миндаугас Кузминскас и Йонас Валнчунас наниза по 15 точки за успеха. Реналдас Сейбутис наниза 13.

 

Серхио Люл бе най-резултатен за Испания с 12 точки. Никола Миротич се включи с 11 точки и 8 борби, а Пау Гасол добави 10. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Испания, Литва
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи