Дечо Коешинов: Ще играем мач за мач


Дечо Коешинов: Ще играем мач за мач
22-07-2016 15:02

Националният отбор на България за девойки (18) започва участието си на Европейско първенство уре на 23 юли. Тимът, който ще бъде воден от Дечо Коешинов, замина снощи за надпреварата в Босна и Херцеговина. Българският тим попадна в първата фаза в група със Швеция, Германия и Шотландия. 

 

Ето какво каза преди заминаването на отбора пред BGbasket.com наставникът на тима Дечо Коешинов: 

 

„Най-важното е, че всички момичета са здрави. Някои неща взеха да се получават добре накрая.  Имаше настроение в отбора последните три дни, досега беше малко по-особено.

 

Нормално е да разчитам повече на момичетата, които участваха и на Европейското с по-големите. Явно те трябва да бъдат водещите единици в този отбор. Мисля, че след изиграното време, което получи Петя Бояджиева при 20-годишните успя да натрупа нужното самочувствието има голямо желание да тренира. Наистина показваше доста  хубави неща. Не, че няма да разчитам на другите, но това ще бъде основата.

 

Знам доста добре какво е нивото на другите отбори, след като бях на Европейското с тези момичета в Румъния. Ще се радвам на всяка една победа, защото и отборът и Швеция е доста силен. Германия по принцип  е силен състав. Ще играем мач за мач. Надявам се да направим нормален старт, макар, че нашите национални гарнитури започват винаги много слабо първенството. Надявам се сега да не е така да започне добре в първия мач срещу Швеция. Познаваме ги от контролите, които играхме с тях, после от Европейското. Имам информация за тях. После хубавото е, че ще имаме по един почивен ден, за да опознаем другите отбори по-обстойно.

 

Всичко, което искахме да направим в подготовката, го направихме. Всичко беше подсигурено от федерацията. Мисля, че тази година подготовката ни премина по-добре заради моя грешка от миналата година. Тази година реших съставът ни да бъде по-голям, тъй като миналата година останахме да се готвим с 8 състезателки, а по-голямата част бях с 20-годишните. Сега тренирахме много по-пълноценно с 12 момичета и след това другите 4 от 20-годишните. Нямаше и толкова много време между двете първенства. Мисля, че направихме добра подготовка и сме комплектовали добре състава. Надявам се да направим добро първенство, а какво ще се получи, ще видим по-натам.

 

Има нещо важно, което се надявам да успеем да премахнем на Европейското. Започваме много мачове с някакъв страх в отбора, който в последствие. Така беше и в Румъния.Направихме страхотни следващи части, но започнахме много плахо, даваме шанс на другия отбор да направи разлика, която после ни е трудно да свалим. Надявам се, че с тези четири момичета, които натрупаха малко повече самочувствие и опит, да не се получава това нещо и да играем наистина правилен баскетбол. Ще разчитаме най-вече на отборната игра, защото нямаме изявени лидери. Баскетболът е много по-красив, когато целият отбор играе. Затова е важно да имаш отборна игра и дух. Аз ще държа най-вече на това.“

 

Съставът на националния отбор за Европейското в Дивизия В може да видите ТУК.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (девойки 18), Дечо Коешинов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи