Русия готви бойкот на Олимпиадата в Рио


Русия готви бойкот на Олимпиадата в Рио
21-07-2016 15:55

Съветът на федерациите на Русия не изключва останалите спортове да бойкотират олимпийските игри в Бразилия, след бруталното решение на Арбитражния съд в Лозана да изхвърли руските атлети.

 

Мисля, че въпросът за бойкота на предстоящите игри вече стои на дневен ред. За нас от една страна е важно всеки наш спортист да има право и да участва на олимпиадата, но от друга страна бе накърнена нашата репутация и тази на страната ни, нейната чест и достойнство”, коментираха от Съвета на федерациите. 

 

Пресаташето на Съвета Илияс Умаханов допълва, че това решение на съда е много неприятно и е „изкуствен идеологически и политически натиск, който сега се оказва на нашата страна”.

 

Според говорителя на институцията е възможно решението за отстраняване от олимпиадата на атлетите да е свързано с желанието да бъде премахнат един от най-силните конкуренти. „Руските атлети са едни от най-силните в света и сега насилствено ги изключват от тази конкуренция.”

 

Умаханов подчертава, че не само руското, но и международното право изключва понятие, като колективна отговорност.

 

„Случилото се днес е черна страница за световния спорт. Всичко това вече е извън рамките на честната конкуренция.”

 

Според говорителя предоставената възможност руски спортисти да участват под белия олимпийски флаг в Рио цели само да внесе разкол в редиците на самите спортисти.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи