Мануел Марков обясни защо е поискал прекратяване на мача


Мануел Марков обясни защо е поискал прекратяване на мача
17-07-2016 23:59

Националният отбор на България за юноши (18) победи за втори път Украйна в контролна среща в Благоевград. Тя обаче беше прекъсната 2.24 минути преди края й по искане на старши-треньора на отбора Мануел Марков:

 

Ето какво каза той пред BGbasket.com:

 

„Нека да не търсим сензации в това, че мачът е бил прекратен две минути преди края. Аз лично за себе си реших да го прекратя заради поведението на украйнския щаб. Момчетата на Украйна нямат вина за случилото се, но трябва да има някакво уважение и феърплей. И двата отбора правим тези проверки, за да извлечем максимума. Накрая по треньорско решение те започнаха да ни фаулират умишлено грубо във всяка една атака на първата секунда, което мисля, че не беше полезно за никого.

 

Все пак БФБ харчи доста финансови средства, за да приемем тези отбори и се опитва да ни осигури добри съперници, с които да се готвим. Мисля, че не отива на спортна държава като Украйна да дойде и да се държи по този начин. Пак повтарям, че няма никакви сензации и скандали, просто аз реших две минути преди края, при 30 точки разлика за нас да го прекратим. Нито ни трябваше разлика, нито нещо можеше да извлечем в тези две минути и за това реших да постъпя така, за да се предпазим от контузии. Нашата цел е да завършим здрави подготовката и Европейското първенство.“

Очаквайте утре цялото интервю с Мануел Марков, в което той говори за подготовката на юношите и целите пред отбора

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (юноши 18), Мануел Марков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи