Иван Чолаков: Клубове ме накараха да се кандидатирам


Иван Чолаков: Клубове ме накараха да се кандидатирам
14-07-2016 12:02

В края на месец юни стана ясно, че кандидатите за нов председател на НБЛ са двама - дългогодишният наставник на Ямбол Иван Чолаков и президентът на Левски Тити Папазов. Очаква се утре (15 юли) клубовете да се поризнесат относно новия избор. За това как е решил да се кандидатира Иван Чоалков и какво трябва да се пормени в НБЛ BGbasket.com се свърза с него.  Ето какво каза той пред нас:

 

"Аз не отидох на първото заседание след края на сезона, но там е станало дума, че се мисли за председател. Предвид това, че преди две години бяхме решили как ще се избира той, клубове ми звъннаха и ме помолиха да се кандидатирам. Вярват в мен като на един човек, който познават отдавна. Така се получи и моята кандидатура. Впоследствие обаче се разбира, че е имало вероятност да се промени правилника. Ние тези правилници ги правим, за да ги изпълняваме, а не да ги сменяме.

 

Няма какво толкова да се променя в НБЛ, има си регламент. Що се отнася до финансирането - и там си има резерви, има и неща, с които бих могъл и аз да помогна. Знам финансовото състояние на баскетбола и знам, че клубовете имат нужда от подпомагане на тяхната дейност. Смятам, че това ще мога да го направя. Като организация на самата НБЛ няма какво да се променя. Решенията се взимат от Общо събрание и не зависят от председателя. Неговата роля е, ако съумява да намира средства, то така да подпомага клубовете. Другата роля е да следи за прилагането на самия правилник на НБЛ. Аз мисля, че във времето съм показал, че съм човек, който е научен на дисциплина и съумява по този начин да следи един правилник да бъде прилаган по начина, по който е приет.

 

Няма да имам проблеми да съчетавам тази длъжност с работата ми в парламента. Има достатъчно време. Няма такъв вид дейност, която да ми пречи да бъда председател на НБЛ.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Иван Чолаков, НБЛ - мъже, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи