Младежите водят цял мач за успех над Косово


Младежите водят цял мач за успех над Косово
02-07-2016 22:05

 

Националният отбор на България за младежи (20) постигна нова победа в контролните си срещи. Нашите гостуваха на връстниците си от Косово в Прищина и водеха цял мач, за да стигнат до крайното 70-57. Българите взеха аванс от самото начало, като поддържаха преднина, която на моменти бе сваляна. Косоварите обаче така и не можаха да изравнят и нашите стигнаха до победа. Утре от 12.00 часа двата тима ще се срещнат отново.


Нашите тръгнаха по-добре в двубоя и поведоха с 11-2 за близо шест минути игра. След това косоварите отвърнаха с поредица от 7 бързи точки и намалиха, но след десет минути игра България успя да натрупа аванс от 7. Малко след началото на втората четвърт разликата стигна и до десет, след което последваха безрезултатни минути за българите. Косоварите съумяха да свалят пасива си до 2, но преди почивката нашите отговориха и увеличиха преднината си до 5 точки при 35-30.


Нашите вкараха първите 4 точки след паузата, но позволиха на домакините отново да се доближат до 2. Отново обаче българите реагираха увеличавайки преднината си и след 30 минути игра тя стана 8 точки. Малко след началото на последната четвърт се стигна и до +15 за българите, но след това се поотпуснаха и косоварите смъкнаха до 9. Това обаче бе максимумът за домакините, тъй като нашите си затвориха мача.


Най-резултатен за успеха стана Адриян Секулов с 15 точки, а той хвана и 5 борби. Паулин Жардим се включи с 13 точки, а Николай Вангелов също имаше 13 плюс 5 борби.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи