Николай Спасов и Септември с двоен празник


Николай Спасов и Септември с двоен празник
01-07-2016 13:01

На 30 юни треньорът от школата на Септември Николай Спасов отпразнува своя 60-годишен юбилей заедно с 25-годишнината от възстановяването на мъжката баскетболна формация в Септември, с която се заема той. Събитието се състоя в ресторант до спортния комплекс на клуба.

 

На него присъстваха редица официални гости като президентът на БФБ Георги Глушков, кметът на Район „Красна Поляна“ Иван ЧакъровГеорги Сеизов, директор на 57 СУ “Св. Наум Охридски”, както и много бивши треньори и състезатели на Септември. Сред тях Сашо Василев, Бойко Витанов, Венелин Василев и други. Всички те получиха почетни плакети за приноса им към развитието на клуба.

 

„ Може да нямаме големите успехи на Левски, ЦСКА И Лукойл въпреки че сме ги побеждавали неведнъж и сме печелили шампионски титли, нашата игра се е отличавала през годините с интелект, динамика и атрактивност, с модерна защита и взаимодействие.", каза Николай Спасов на откриването на своя празник. Нашият клуб винаги е поддържал богатата традиция на онзи Септември от 50-те и 60-те години. И сега в различните софийски клубове има над 20 деца, които са започнали от нашия клуб."   

 

Сред бившите играчи от школата на Септември бяха Крум Дойчинов от Левски, Ивайло Вучков (Академик Благоевград), Венцислав Петков (Берое), Михаил Танев (Академик Благоевград) , Ясен Кръстев, Бойко Якимов и дългогодишният капитан Симеон Ценов. Наставникът не пропусна да отбележи и че две от най-големите имена, започнали баскетболната си кариера в Септември, са легендарния треньор Веселин Темков - Темкиша и Темелаки Димитров.

 

 

"Освен да утвърждава и да развива баскетболни умения през годините Септември е държал да изгради хора с характер и достойнство, които да станат добри и в други сфери на живота.", каза още Спасов, който изненада гостите си с уважителни плакети.  

 

 

От своя страна кметът на Красна Поляна Иван Чакъров призна, че се старае да помогне по всякакъв начин на клуба, който се намира в много тежко състояние. Президентът Глушков също връчи почетен плакет на Спасов от името на БФБ като заяви, че, колкото по-малък е той, толкова по-големи са очакванията той да допринесе за развитието на родния баскетбол.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Николай Спасов, Септември
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи