20-годишните жени с драматична първа победа


20-годишните жени с драматична първа победа
30-06-2016 20:58

 

Националният отбор на България за жени до 20 години записа първи успех от началото на подготовката си. След двете загуби от Словения като гост сега нашите надиграха трудно Украйна с 69-67 в Самоков. Двубоят бе доста оспорван от началото до края и бе решен в последната минута. Утре от 12.00 часа двата тима ще се срещнат отново.


Началото за нашите бе слабо, като за близо пет минути игра Украйна поведе с 15-4. Постепенно българките се съвзеха и започнаха да намаляват, а точно преди края на първата част свалиха до точка пасива си. Украйна обаче продължи да води и след това, като гостите стигнаха до +7. Нашите успяха да изравнят точно след средата на втората четвърт, но не можаха да поведат. За сметка на това гостите пак поведоха и на почивката бяха напред с 3.


Играта бе равностойна и през цялата трета част, в която имаше размяна на точки. Така логично разликата след края й бе малка, а тя бе 1 в наша полза. При аванс от 2 точки за българките направиха серия от 7-2, за да поведат със 7 точки. Украинките отговориха с 5-0 и намалиха, а дори и пропуснаха два шанса да изравнят. При 38 секунди до края Теодора Динева отбеляза на бърза атака за +4, а в следващото си нападение гостите върнаха коша. Впоследствие украинките решиха да не правят нарушение и така времето изтече и нашите взеха победата.


Още в първия си мач за тима Борислава Христова бе най-резултатна със своите 30 точки, към които добави и 8 борби и 3 асистенции. Теодора Динева се включи с 15 точки, 5 борби и 4 отнети топки, а Таня Енева добави 10 точки, 6 борби и 4 чадъра.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (20) - УКРАЙНА (20)

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи