Петър Гергов: Радва ме, че хората казват, че играем добре


Петър Гергов: Радва ме, че хората казват, че играем добре
29-06-2016 15:30

Преди два дни завърши държавното първенство за момичета (14), на което шампион стана Монтана 2003. Преди две години същият този набор - 2002, стана първенец при 12-годишните, а сега отново мина през всички отбори, за да вземе златото. Ето как коментира успеха старши-треньорът на тима Петър Гергов:

 

"Наистина преди две години пак станахме шампиони с този набор, но тогава първенството беше в нашия град. Много хора казваха, че сме първи именно заради това. Сега се радвам. Не съм си мислел, че ще станем първи, защото имаме и няколко деца, които са по-малки от другите. Исках да влезем в четворката и да вземем медал.


Първенството беше много силно и равностойно. Нямахме мач, който да е лек. Имаше двубои в групата, които в началото бяха равностойни и чак през второто полувреме се откъсвахме.


Радва ме, че станахме шампиони, но не това е най-важното. Повече ме радва, че хора, които знаят и разбират казват, че играем добре и научено. Това идва и от фактът, че 5-6 от тези момичета бяха и при кадетките, а от това идва и опитът.


Има си работи, които все още трябва да подобряваме. Гледам и ние, и Левски, и останалите отбори разчитат на индивидуални атаки един на един. Трябва децата повече да се учат да се играе по-комбинативно, а това важи,естествено, и за нас. Аз лично съм против правилото, което влезе в сила, да няма поставяне на заслони. Това е част от баскетбола и не е хубаво да го няма, тъй като липсват и много начини за атакуване.


Ние нямаме много високи момичета, повече разчитаме на работа и на бързина. Искам да кажа на момичетата да не се главозамайват, защото имат още много време и много работа. Хубавото е, че гледам, че в някои състави има момичета, на които може след години да се разчита. Просто трябва да се работи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета (14)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи