Няма данни за пострадали българи в Истанбул


Няма данни за пострадали българи в Истанбул
(сн.БГНЕС)
29-06-2016 11:02 | dnevnik.bg

До този момент няма информация за пострадали български граждани при атентата на летището "Ататюрк" в Истанбул, каза днес по Нова телевизия посланикът на България в Турция Надежда Нейнски. Атаката беше извършена снощи, като по последни данни 36 души са убити, а ранените са 147.

Дипломатът допълни, че късно през нощта, четирима студенти, които са кацнали с полет в Истанбул, са се обадили в Генералното консулство и са потърсили съдействие. "Били са настанени от властите в хотел, който не са можели финансово да си позволят. Човек от консулството им е помогнал да се настанят и да прекарат нощта в хотел, който е бил по техните възможности и им е съдействал", каза още Нейнски.

Тя посочи, че "Ислямска държава" вижда в Турция поддръжник на светското и на прозападното. "Страната е един от обектите, които напоследък, при активизирането на "Ислямска държава", е с повишена опасност", заяви още дипломатът.

 

От министерството на външните работи информираха, че посолството на България в Анкара и Генералното консулство на страната в Истанбул следят ситуацията след атаките. Поддържа се постоянна връзка с компетентните турски власти. Към момента няма данни за пострадали български граждани, се казва в официалното съобщение на министерството.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Атентат в Истанбул
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи