Кои отбори спечелиха и кои загубиха от драфта


Кои отбори спечелиха и кои загубиха от драфта
25-06-2016 11:05

 

Общо взето винаги след даден драфт или край на трансферен прозорец се прави равносметка на отборите, които би трябвало да са спечелили и на тези, които уж са загубили. Безспорно обаче сякаш най-големият победител от нощта на драфта бе Оклахома Сити Тъндър. В опит да задържи Кевин Дюрант, ръководството на клуба прави всичко възможно да поддържа силен отбор и направи нова крачка към това.


Тъндър пратиха Серж Ибака в Орландо, а в замяна получиха Виктор Оладипо, Ерсан Илясова и правата на новака Домантас Сабонис.


Ето и останалите печелещи и губещи от нощта на драфта:

 

Губещ - Бостън Селтикс

Келтите имаха три избора в първия кръг, но така и не успяха да намерят подходяща сделка. Вместо да вземат Джими Бътлър например, те се утешиха с избора на Джейлън Браун под №13 плюс французинът Гершон Ябюзеле и хърватинът Анте Жижич. На този етап това едва ли са играчите, които могат да помогнат на Бостън да отиде на следващото ниво. За него са нужни звезди.


Печеливш - Ню Йорк Никс

За отбор, който нямаше избор в драфта, Никс успяха да влязат под светлините на прожекторите. Те направиха супер сделка за Дерик Роуз, която може да им помогне в бъдещето, но също така ги поставя и в изгодна позиция за лятото на 2017-а, когато ще има пари за свободни агенти.


Губещ - Орландо Меджик

След години на търпеливо драфтиране и развиване на таланта на своите играчи, Меджик се провалиха поради липсата на търпение. Те се отказаха от един от обещаващите си играчи в лицето на Виктор Оладипо плюс от потенциално добър състезател като Домантас Сабонис. В замяна те получиха Серж Ибака, който не е от големите звезди, а с това решение ще се забави и развитието на Арън Гордън, който ще трябва да влиза от пейката. Това е сделка, от която Орландо може да пострада сериозно.


Печеливш - Индиана Пейсърс

Индиана влязоха в седмицата с Джордж Хил и избор №20, а я завършиха с Джей Тийг и Тадеъс Йънг. Това са играчи, които се допълват с Пол Джордж и младия Майлс Търнър, което ще направи Пейсърс интересен отбор, който ще притежава и нужният атлетизъм и възможност за бърза игра. Проблемът тук идва с новия треньор Нейт МакМилан, чиито отбори преди бяха сред най-бавните в лигата.


Губещ - Сакраменто

Кралете винаги намират начин да разочароват звездата си ДиМаркъс Къзънс. Откакто го драфтираха през 2010-а, те не излизат от лотарията и не могат да намерят добри играчи, с които да допълнят състава. Кингс бяха в добра позиция с избор №8, но бе решено да се направят трансфери, за да се вземе Богдан Богданович плюс още двама високи - Йоргос Папаянис и Скал Лабисиер. След това Къзънс пусна съобщение в Туитър, от което ясно личеше, че той не е щастлив.


Печеливш - Минесота

Вълците притежават последните двама новобранци №1 на сезона плюс стабилно ядро от младоци като Зак Лавийн, Шабаз Мухамад и Горджи Дженг. Те взеха и нов треньор в лицето на Том Тибодо, което вече ги направи достатъчно атрактивни за лигата и ги сравни с Оклахома Сити. Сега с привличането на Крис Дън, най-добрият плеймейкър в драфта, нещата стават още по-сериозни, а при добра работа Минесота много скоро може да се намеси в борбата за призови места.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Минесота, Сакраменто, Индиана, Оклахома Сити, Орландо, Ню Йорк, Бостън
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи