Откриха спортна зала и в Кубрат


Откриха спортна зала и в Кубрат
25-06-2016 10:10

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нова спортна зала в Кубрат заедно с кмета на Общината Бюрхан Исмаилов на специална церемония вчера.

 

Новата спортна зала е с капацитет 500 седящи места, тя е изградена с финансиране от Програмата за развитие на селските райони с близо 4 млн. лева. Това е резултата и на усилията на предишното ръководство - не пропусна да отбележи приемствеността на управлението кметът Исмаилов, който бе избран като представител на местна коалиция, но наследи кмет от ДПС.  

В съоръжението могат да се играят всички спортове, практикувани в зала, там вече тренират местните хандбалисти. Борисов бе свидетел на част от подготовката на малките борци и състезатели по тенис на маса.

Кметът на Кубрат припомни важността на спорта за родния град на Лили Иванова. Общината е родна за носителя на сребърен медал по борба от Олимпиадата  през 1980 г. Нермедин Селимов, настоящата шампионка по борба Тайбе Юсеин, шампионката по кану-каяк Меглена Маркова.

Олимпийският шампион по борба от 1976 г. и двукратен световен шампион Хасан Исаев, който също е от Кубратско, бе единственият човек, комуто премиерът отстъпи ножицата си за рязане на лента. Общо 8 ножици бяха предвидили организаторите.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи