Реал: Титлата е за шестия ни играч – публиката


Реал: Титлата е за шестия ни играч – публиката
23-06-2016 17:01

2 дни грандиозни празници в Мадрид за трофея, Ночони и Айон си тръгват

 

Журналисти, фотографи и роднини нападнаха баскетболистите на Реал Мадрид още на игрището след официалното награждаване с трофея на испанското първенство. Отборът празнуваше грандиозния триумф над Барселона и защитената миналогодишна титла. Американецът Джейси Керъл се качи на един висок подиум, заедно с трофея и го посвети на агитката, която му пееше пееше песни за него. Джейси, който поигра само 7 минути заради болките от контузията в глезена от понеделник, грабна един розов плащ на тореадор с логото на Реал и започна да го развърта, имитирайки футболните „бели” фиести на Раул и Серхио Рамос.

 

Обявеният за MVP на финала Серхио Люл, яхнал на гръб съотборник, отряза мрежата на коша и си я закачи на врата, ухилен до уши. Адашът му Родригес танцуваше на ръце с 1-годишната си дъшеричка, която бе рожденичка. Празникът в съблекалнята бе още по-голям, полят обилно с вода и бира, Пабло Ласо излезе мокър и трябваше да се преоблича за пресконференцията. Президентът Флорентино Перес поздрави отбора и призна пред медиите: „Голям триумф!”.

 

Днес в четвъртък отборът отива да покаже трофея на кметицата на Мадрид Мануела Кармена, а после и на областната управителка Кристина Сифуентес на централния площад Сол, където ще празнуват от балкона и с публиката.

 

„Барселона не ни улесни никак нещата, но играхме обединени, показахме характер и вложихме сърцето си за победата.", каза Серхио Люл. – Бе тежък, но и успешен сезон, откакто дойде Пабло Ласо празнуваме с феновете. Титлата е за хората, те са шестия ни играч! В тежки моменти ни дават кураж. Останах, където искам да бъда и ще продължа да давам душата си за тима, трябва да се подобрявам, да бъда по-постоянен, надявам се, че най-доброто предстои!”

 

„Беше много тежък и дълъг сезон, искахме да приключим днес и с победа пред феновете ни! Много сме щастливи, в крайна сметка взехме 3 титли. Нека се порадваме на този момент. Нуждаем се от почивка след 13 месеца и за предстоящите с национала мачове през август. – каза капитанът Фелипе Рейес, изтощен физически и психически от голямата вечер.

 

– Влязохме много добре физически и психически в плейофа с Барселона. Съумяхме да се съвземем от загубения първи мач с техен кош в последната секунда и да излезем добре във втория мач. Взехме го благодарение на умствената ни сила. Не бе лесно да ги победим в домакинските мачове, днес до последния момент не знаехме дали ще спечелим, но направихме 2 грандиозни победи.”

 

Серхио Родригес призна, че остава в Реал, но следващия сезон вероятно няма да играят центровете Густаво Айон и Андрес Ночони. 31-годишният мексиканец Айон, направил добър мач снощи и тепърва ще решава бъдещето си. „Сезонът завърши отлично, ще се порадвам на лятото със семейството и после ще реша какво да правя. Благодаря на колегите, публиката и този голям клуб за подкрепата.” – каза Айон.

 

„Щом Мадрид тръгне да преследва нещо, натиска и го взема. – обясни клубната стратегия 36-годишният аржентинец Ночони. – Спечелихме 7 титли в последните 7 финала, защитавахме добре, а след загубения шанс на Файнъл 4 се позамислихме, 2 седмици тренирахме сериозно и си дадохме сметка, че ако пожелаем, можем да спечелим пак лигата. Техническата и отборна симбиоза бе отлична. Гордея се, че тръгвам по великолепен начин към последния етап от кариерата ми.”  

 

Златка Замова, кореспондент на BGbasket.com в Мадрид, Испания

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи