Ерата на Росен Барчовски в Рилски спортист


Ерата на Росен Барчовски в Рилски спортист
(сн. lap.bg)
22-06-2016 20:54

Днес от Рилски спортист официално потвърдиха, че нов старши треньор ще бъде Людмил Хаджисотиров, а досегашният такъв Росен Барчовски ще заема поста на Спортен директор.


Барчовски стана треньор на Рилски спортист на 17 февруари 2011-а година (припомнете си ТУК) и оттогава води неизменно отбора. С него начело самоковци постигнаха доста успехи, а кулминацията безспорно бе през този сезон със спечелването на Купата на България.


Още в първия си сезон начело на тима Барчовски го изведе на финал в Балканската лига. Същото се повтори и през 2015-а година, когато самоковци отстъпиха на косовския Сигал Прищина. В регионалния турнир Барчовски спечели и едно трето място с Рилецо на домашния Файнъл 4 през 2013-а.


На домашна сцена, като изключим Купата от преди няколко месеца, самоковци спечелиха още няколко медала с Барчовски начело. На два пъти Рилски завърши трети в първенството (2013 и 2016 година), а четири пъти бе на трето място и в турнира за Купата на България.


Накратко равносметката на Росен Барчовски начело на Рилски спортист е един трофей, два загубени финала и общо осем трети места. Без съмнение това го прави най-успешният треньор в историята на клуба, с което на практика задмина предшественика си Александър Тодоров.


В кариерата си Барчовски е водил още отборите на Славия и ЦСКА, а в чужбина е работил за Ал Насър в Саудитска Арабия. Той има период и като консултант в Дунав 2007.


Специалистът е бил и три пъти наставник на националния отбор за мъже. Той води отбора на две Европейски първенства (2005 и 2011), като на второто тимът записа победи за първи път след 22 години пауза.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Росен Барчовски, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи