Мартин Ангелов с нови силни изяви в САЩ, печели трофей след тройка със сирената


Мартин Ангелов с нови силни изяви в САЩ, печели трофей след тройка със сирената
22-06-2016 18:58

Роденият през 2002-а година Мартин Ангелов продължава да се представя на добро ниво в САЩ. Сега той впечатли на силния турнир във Филаделфия, където неговият отбор Ню Джърси Солджърс спечели първото място в сериозна конкуренция.


Ангелов и съотборниците му бяха в по-силната "Златна" група с още три отбора. Те играха всеки срещу всеки, а първите два в класирането играха на финал.


Поради различни причини Ню Джърси разчиташе само на седем човека за турнира, а още в първия мач треньорът изгони едно момче от състава, който трябваше да се извини, за да играе на финала, но така и не го направи. В първия си мач Ангелов и съотборниците му наказаха Болърс Юнайтед с 68-51, като българинът игра особено силно. Той наниза общо шест тройки, пет само до почивката и завърши с 21 точки. Ню Джърси спечели и втората си среща след 52-38 над Ураганите от Фили, като българинът наниза седем тройки и общо 28 точки. В третия и последен мач от групата на втория ден тимът загуби от Ийст Коуст Пауър с 54-56. Ангелов отбеляза 17 точки, като негова стрелба от тройката със сирената не бе успешна.


Така се стигна и до финала, в който Ню Джърси срещна отново Болърс Юнайтед и спечели с 55-54. Българинът пък бе герой за своите, тъй като победата дойде с негова тройка в последната секунда. Преди това съперникът водеше с 5 точки при 18 секунди до края, но Ню Джърси отбеляза тройка. Последваха два пропуска от наказателната линия и съответно шанс за Ангелов и компания, от който те се възползваха. На финала българинът отбеляза 13 точки, а той и съотборниците му победиха отбор, който миналата година е спечелил 5 от 6 такива турнира. До края на сезона остават още две надпревари плюс финалите на САЩ във Вирджиния.


Накрая чрез BGbasket.com Ангелов поиска да пожелае успех и на 14-годишните момчета на БУБА баскетбол. От утре тимът започва участието си на финалите на държавното първенство, а той ще стиска палци от далечен САЩ, докато по същото време е на нов силен турнир в Уайлдууд. Именно участието му на тези турнири попречи на Ангелов да помогне на своите приятели от БУБА на финалното първенство, въпреки че имаше желанието за това.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Мартин Ангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи