България има първия шампион в първенството за хора с увреждания


България има първия шампион в първенството за хора с увреждания
19-06-2016 20:28

Кръг преди края на сезона отборът на София-Балкан стана шампион в първото Държавното първенство на България за баскетбол в инвалидни колички. В мач от втори кръг, провел се в зала "Триадица", тимът на Кръстю Църов победи убедително Джавелин (Бургас) с 61-21 и спечели надпреварата кръг преди края й.

 

До момента София-Балкан е недосегаем на върха с актив от 4 победи и нито една загуба и няма как да бъде изместена от първото място. Помощници на Църев в шампиона София-Балкан са Владимир Искров и Мартин Вутов. Припомяме, че в шампионата участват общо три отбора като другият е варненският тим - БК Варна 2010, който е с баланс от две победи и две поражения. Във втория кръг варненци записаха победа и загуба. 

 

Трябва да се отбележи и фактът, че тимът на Джавелин от Бургас, воден от Константин Пеев, е съставен само от шест човека за разлика от другите отбори. Бургазлии ще бъдат домакини на последния трети кръг от първия държавен шампионат, който ще бъде през есента.

 

Георги Иванов от София-Балкан бе най-резултатен за успеха над Джавелин днес с 16 точки и 12 борби. Александър Севиля отбеляза 10 точки и хвана 9 борби. Николай Ваклинов също се включи много силно за "столичани" като допринесе за победата с 11 асистенции, 5 борби и 4 точки. От бургаския тим най-резултатен с 12 точки и 10 борби беше  Ивайло Вълчев, а 9 имаше Алберто Иванов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: София-Балкан, Баскетбол в инвалидни колички, Джавелин Бургас
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи