Баскетболни родители


Баскетболни родители
(сн. Радослав Маринов, botevgrad.com)
31-05-2016 14:12

Преди дни завърши Републиканското първенство за момчета до 12 години, което се проведе в Ботевград, а шампион стана Академик Бултекс 99. Вместо анализ на надпреварата написа коментар относно поведение на родителите по време на финалите. Малко след това на редакционната поща получихме коментар на дългогодишния треньор в Хасково Тодор Кирилов. 

 

Ето и неговия текст:

 

Взаимовръзката треньор-родител трябва да бъде една доста развита връзка, имайки предвид триъгълника на възпитание - семейство-зала-треньор. Родителите в този случай играят една от важните роли във възпитанието на децата за даване и възприемане на пряка информация от треньора, за коригиране на коментираните от двете страни грешки, за емоционалното състояние на състезателя, евентуалните проблеми(семейни, училищни и други). Всичко това се осъществява в разговори преди тренировки, след тях и т.н.

 

Имайки предвид правилното възпитание на децата, Ние - треньорите имаме нужда от подкрепата на родителите, за да изградим един добър спортист и гражданин.За изграждането на един добър състезател е нужна подходяща атмосфера както в залата, така и в семейството.

 

Целия коментар може да прочетете ТУК в сайта за детско юношески спорт viasport.bg

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момчета (12)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи