Монтана 2003 се разбра с шест състезателки


Монтана 2003 се разбра с шест състезателки
27-05-2016 17:09

Шампионът и носител на купата на България - Монтана 2003, вече е постигнал договорка с пет състезателки за новия сезон, потвърдиха от ръководството за BGbasket.com. От миналогодишния състав тимът вече се е разбрал с Виктория Стойчева, Димана Макариева и Радостина Димитрова, а нови попълнения са Христина Иванова и Цветомира Шаренкапова. Надежда Симеонова също ще продължи да носи екипа на монтанки.


Стойчева и Димитрова се утвърдиха като основни състезателки през миналия сезон и спомогнаха за спечелването на дубъл в страната. Стойчева изигра общо 28 двубоя, в които имаше по 7.6 точки, 4.6 асистенции и 3.1 борби. Димитрова пък правеше по 7.7 точки, 4.1 борби и 2.0 асистенции в 27 двубоя.


Макариева пък се завърна в родния Монтана миналото лято, но за съжаление се контузи още в началото на подготовката. В крайна сметка тя се завърна в плейофите и изигра три мача в полуфиналната серия с Дунав 8806 и два с Хасково 2012. В тези пет двубоя тя имаше средно по 5.8 минути и правеше по 0.6 точки и 1.0 борби.


Христина Иванова се завръща в Монтана, след като изкара там втората половина на сезон 2014/2015. След това тя подписа с италианския Орвието и изигра девет двубоя преди да скъса връзки и да пропусне остатъка от сезона. Сега обаче и тя се завръща в тима от Северозапада, където ще се събере с няколко бивши съотборнички и бившия си наставник Стефан Михайлов.


Избраната пък за Мис BGbasket.com 2015 Шаренкапова игра през последните шест сезона за Дунав 8806. Последният пък за нея бе най-добър от гледна точка на статистика, като правеше по 12.6 точки, 3.4 асистенции и 2.8 борби в шампионата, като за първи път мина границата на двуцифрен точков актив. Тя изигра и шест двубоя в Еврокъп, където имаше по 9.3 точки, 1.8 борби и 1.3 асистенции.


От Монтана 2003 са в напреднали разговори с Шарел Алън за продължаване на договора й. Самата американка заяви пред BGbasket.com след последния мач, че с удоволствие би завършила кариерата си в България, така че е твърде вероятно и тя да остане в Монтана. Шампионките очакват следващата седмица да се разберат и с Даниела Петева и тя също да продължи да облича екипа на тима.


Все още пък няма яснота за евентуално участие на шампионките в Адриатическата лига. Очаква се повече развитие по темата да има след средата на месец юни.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Виктория Стойчева, Цуми Шаренкапова, Христина Иванова, Димана Макариева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи