Star Basket Camp се мести в Спортпалас край Варна


Star Basket Camp се мести в Спортпалас край Варна
27-05-2016 19:01

За пета поредна година през летните месеци ще се проведе Star Basket Camp. След четири години в Балкана, баскетболната ваканция се мести край Варна в един от най-големите предолимпийски центрове – „Спортпалас“. Стартът на Star Basket Camp ще бъде даден на 9 юли, а последната група, която може да вземе участие е на 2 август.

 

Национална спортна база „Спортпалас” е разположена в к.к. Златни Пясъци- град Варна между местността Кабакум и комплекс „Ривиера”. От територията се разкрива изключителна панорама към Черно море и е само на 13 км от центъра на Варна.

Комплексът е разположен на 63 000 кв. м. площ. Модернизацията на комплекса е извършена съобразно изискванията за достъпна среда, осигурени са вертикални и хоризонтални връзки за хора в неравностойно положение, специални рампи и асансьори.

До този момент участие вече са записали участници от България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина и Македония. Тренировките ще се провеждат от изтъкнати сръбски треньори, които се занимават само с подрастващи.

 

Star Basket Camp продължава своята традиция и за пета поредна година промоутър на най-голямата баскетболна ваканция ще бъде най-популярният млад играч в Европа – Александър Везенков. Крилото на Барселона ще зарадва участниците през това лято и покаже своите умения на бъдещите големи таланти.

 

Везенков е определян за най-добър млад играч на гръцкото първенство в три поредни години, а през миналия сезон бе награден за най-полезен играч на първенство. От този сезон той е в редиците на един от най-титулуваните клубове в Европа – Барселона, като по този начин участва и в най-престижния турнир на Стария континент – Евролигата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Star Basket Camp
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи