Спас Натов: Младите трябва да играят, но трябва и да си го заслужат


Спас Натов: Младите трябва да играят, но трябва и да си го заслужат
(сн. lap.bg)
26-05-2016 19:54 | Иван Вълчанов

BGbasket.com започва анкета сред треньорите и президенти на отборите в Националната баскетбола лига относно това трябва ли да се намали броя на чужденците, нужно ли е да има правило за използване на млад играч до определена възраст и какво според тях трябва се промени в НБЛ, за да се развиват лигата и българският баскетбол. Ето мнението на старши-треньора на Черно море Спас Натов:


„Според мен вариантът с трима чужденци засега е оптимален, за да играят повече българските състезатели. Трябва да се помисли и за европейските турнири, защото отборите не могат да участват в тях без чужденци.


Не знам дали перфектният вариант е да има правило, което да задължава играчи под определена възраст да имат гарантирани минути на терена. От една страна младите трябва да играят, но от друга те трябва да си го заслужат.


Със сигурност е нужно да се направят промени в лигата, може да се опита нещо ново, защото както всички казват, баскетболът ни върви надолу. Не знам кое е най-точното решение, но трябва да се пробват варианти.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Порт Варна, Спас Натов, Анкета - чужденци
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи