Барса излиза като фаворит в своя 33-и четвъртфинал


Барса излиза като фаворит в своя 33-и четвъртфинал
(сн.АСВ)
26-05-2016 12:01

Александър Везенкков и Барселона започват днес плейофите в испанската лига ендеса. В четвъртфиналната серия, където се играе до две победи от три мача, тимът на българина има за съперник осмия в класирането - Фуенлабрада. Първият двубой е тази вечер от 22.00 часа.

 

До момента в първенството двата отбора са се срещали два пъти като каталаунците имат два успеха. Повече за тях четете ТУК и ТУК.

 

Барса завърши на първо място в редовния сезон  с актив от 29 победи и 5 загуби и ще има домакинско предимство до края на плейофите. Съперникът им бе осми със 17-17. Като и днес каталунците са категоричен фаворит в двубоя.

 

Интересен факт е, че Барселона е единствения отбор в испанското първенство, който е участвал неотлъчно във всички четвъртфинали от 1982 година насам и е паднал само два пъти в тях. За последно това стана през 2005 година, а оттогава насам в последните 10 поредни години Барса печели всички четвъртфинални серии. От сегашния формат има 7 победи с 2-0 и три от предишния, когато се играе до три победи.  За последно каталунците отпадат от тази фази през сезон 2005/2006 от Естудиантес с 1-3.

 

За сравнение Фуенлабрада има само  четири участия на четвъртфинал в своята история и не е печелил нито едно от тях. Три пъти отпада от Реал Мадрид и един път от Уникаха. Тази година обаче през февруари, Фуенлабрада пребори Реал Мадрид на четвъртфинал, така че нищо не е ясно.

 

Ето и останалите четвъртфинални срещи, които ще се играят ден по-късно в петък:

Реал Мадрид - Мурсия

Валенсия –  Уникаха Малага

Лаборал Куча – Гран Канария

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона, Фуенлабрада
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи