Тодор Стойков: Иска ми се да надградим през следващия сезон


Тодор Стойков: Иска ми се да надградим през следващия сезон
(сн. lap.bg)
23-05-2016 16:57

 

Спортният директор на Лукойл Академик - Тодор Стойков, бе доволен от категорично спечелената финална серия с три победи от три мача. Ето какво каза той след успеха над Балкан пред BGbasket.com:


"На финал никога не е било лесно. Няма отбор, който да излезе да се предаде, без значение кой е той. Аз мисля, че нашият отбор показа едно добро лице в плейофите. Съвсем нормално е в края на шампионата отборът да бъде най-подготвен, защото се помнят последните мачове. Ние демонстрирахме класа и съм доволен. Отдавна на полуфинал и финал Лукойл Академик не е печелил с по 3-0.


Предвид загубената купа значи има какво да печелим следващата година. Естествено има неща, от които съм доволен - от титлата, изиграхме доста мачове в Европа, което беше поставено като цел пред отбора. Имахме 12 мача, които мисля, че бяха доста сериозни. Не ни достигна дължина на пейката и трябва да се замислим сериозно за подкошието. Загубата на купата се възприема съвсем професионално от президента, от мен. Неприятно е, но това остава като първа цел за другия сезон.


Оставям анализите да ги правят медиите. Нека се види какви момчета сме взели, на какви момчета даваме шанс, начинът на работа, начинът, по който се опитва отбора да играе в защита - такъв, какъвто гледаме по телевизията от Европа. Опитваме се да променим нещо, дано сме направили нещо добро и то да бъде оценено. Естествено младите момчета получиха шанс и в българското първенство и в Европа, а може би поради опитът от европейските мачове показаха, особено в последния двубой, че не се притесняват. Дефакто това са хора, които вероятно ще играят и в националния отбор, така че това за тях е много добре.


Амбициите, особено пред мен, винаги са били високи. Аз не се задоволявам само с купата, но въпросът е, че баскетбола в Европа е на много високо ниво и е спорт, за който в много държави се дават много пари. На моменти пък парите определят класата на играчите. Иска ми се да направим нещо повече, да надградим. Ще има вероятно някакви промени, но ще запазим голяма част от състава. Играчите си имат договори, но проблемът в подкошието в българския баскетбол е колосален. Не знам как ще се справим. Това е на първо четене и то се вижда от всички.


Доволен съм от треньора и щаба му. Той е амбициозен, млад треньор, дано оценява това, което сме му дали като шанс. Получи се добър колектив. Нямаше дрязги, което много ми допадна и дано момчетата да са здрави. Дано тези, които бъдат викнати в националните отбори да помогнат, защото там е първото място, където българските играчи трябва да се доказват, а после вече на мен ми се иска Лукойл Академик да покаже по-добро лице в Европа."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Тодор Стойков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи