Филип Виденов: Това беше един от най-трудните ми сезони в психологически план


Филип Виденов: Това беше един от най-трудните ми сезони в психологически план
(сн. lap.bg)
23-05-2016 13:12

Лукойл Академик спечели 13 титла в държавното първенство при мъжете. Късно снощи тимът на Тони Дечев надигра Балкан с 86-81 и спечели финалната серия с 3-0 победи.

 

Ето какво каза след срещата един от най-опитните играчи в състава Филип Виденов:

 

„Честно казано титлите си важни, но начинът, по която я спечелихме не беше лек, цялата година беше доста тежка, с доста трудности. Това беше може би един от най-тежките ми сезони в психологически план. Радвам, че спечелихме титлата наистина с повече български момчета. Имахме доста трудности, докато се напаснем един с друг, но както се вижда, в последния месец и половина два, играем по-постоянно и нещата си дoйдоха на мястото.

 

Имам договор с Лукойл Академик за още една година, за сега мисля да остана, но вече всичко се случва лятото.

За мен националният отбор не е лишение, но за съжаление в момента не мога да кажа. В момента съм доста на кантар, по-скоро не. Не съм сигурен дали г-н Любомир Минчев ще ме извика, но по-скоро няма да участвам.

 

Доволен съм, че накрая всички започнахме да мислим еднакво и да бъдем като отбор, защото в началото на сезона имаше доста трудности от това да се напаснем като играчи, треньори. Най-много се радвам, че от началото до край бяхме с български треньор и повече български играчи. Смятам, че,  ако играехме в Европа така, както тук в последните няколко месеца, мисля, че можеше и на Файнъл 4 да играем.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Филип Виденов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи