Тодор Стойков: 8-0 в плейофите означава, че отборът е много добре подготвен


Тодор Стойков: 8-0 в плейофите означава, че отборът е много добре подготвен
22-05-2016 20:30

Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков бе доволен след спечелването на титлата в НБЛ от отбора му. Пред БНТ той направи своя анализ за първенството и говори за бъдещето на отбора:

 

„Доволен съм от начина, по който играха момчетата, и от представянето ни в плейофите. Опитахме да демонстрираме това през целия сезон, но от доста отдавна не бяхме завършвали с 8-0 в плейофите, което показва, че отборът е много добре подготвен. Завършихме шампионата по много добър начин. Щастлив съм за младите момчета, които през сезона израстнаха и в България, и в европейските мачове, и се надявам следващия сезон да имат по-голяма роля.

 

Искам още много неща като спортен директор. Все пак загубихме Купата, затова ще гоним това на всяка цена догодина. Европа също е цел за нас и съм доволен, че въпреки че може би много хора не са вярвали, този сезон изиграхме 12 мача. Няма как да се задоволя с това, затова ще гоним по-силно представяне през следващия сезон. Предполага се, че ще участваме в турнира на ФИБА, и ще опитаме да се представим по-добре. Преди да решим трябва да проведем разговори, да се види какви са параметрите като бюджет и какви са желанията на всички нас в клуба. Но при всички положения ще участваме в един от турнирите на ФИБА.

 

Българските момчета имат договори и за догодина, ще опитаме да запазим повечето от тях. Естествено, селекцията я прави треньорският щаб. Ще надграждаме и това е важното. За съжаление, виждаме, че в Европа на някои позиции не ни достигат играчи. За съжаление, нямаме такива български играчи и ще трябва да разчитаме и на чужденци.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тодор Стойков, Лукойл Академик, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи